ĽS-HZDS odporučilo svojim členom nevoliť ani jedného z kandidátov

28.03.2009 Celý región

Bardejovské Kúpele 28. marca (TASR) - Republikové predstavenstvo ĽS-HZDS dnes na rokovaní v Bardejovských Kúpeľoch vyhodnotilo prvé kolo prezidentských volieb a pre druhé kolo odporučilo svojim členom a sympatizantom nevoliť ...
\"Náročnosť, ktorú sme si postavili vo vzťahu k nášmu kandidátovi profesorovi Milanovi Melníkovi v prvom kole, nás vedie k tomu, že v druhom kole latku náročnosti znižovať nebudeme, \" vyhlásil po rokovaní predseda strany Vladimír Mečiar.
Preto, ako zdôraznil, politické grémium prijalo jednohlasne uznesenie, ktorým neodporúča voľbu ani jedného z kandidátov a necháva vlastné rozhodnutie o účasti na voľbách a spôsobe správania sa na svedomie svojich členov.
Podľa Mečiara ĽS-HZDS je už zo zápasu o prezidenta vylúčená. \"Náš zápas s voľbou Melníka skončil. Teraz je to už vec SDKÚ - SMK a KDH na jednej strane a SNS a strany Smer - SD na strane druhej, \" poznamenal.
Kritický postoj ĽS-HZDS k Ivanovi Gašparovičovi podľa Mečiara ostáva rovnaký ako predtým. \"Ja s ním nemám osobný spor, len sa nestotožňujem s ľuďmi, ktorí nemajú chrbtovú kosť, \" povedal. Ako ďalej uviedol, Gašparovič bol ten, ktorý v roku 1994 pracoval na tom, aby jeho vláda padla. \"Prisahal pred funkcionárskym aktívom, že nikdy z HZDS neodíde, stranu neopustí a na druhý deň už mal vlastnú stranu. Zneužíval aj funkciu prezidenta, keď sa dával na plagáty HZD a blokuje všetkých, ktorí len prejdú okolo HZDS, \" tvrdil Mečiar.
K vyjadreniam Gašparoviča o tom, že on ani jeho rodina neboli klientmi nebankového subjektu, líder ĽS-HZDS uviedol, že politický život ešte bude pokračovať aj po voľbách a všetko má svoj čas. \"Nie je moja úloha jeho vyjadrenia vyvracať a pomáhať tak Ivete Radičovej. Nech si to vybavia medzi sebou, čas na ostatné príde, \" dodal.
Mečiar však nevylúčil, že sa na druhom kole voľby prezidenta zúčastní, ale \"rozhodne sa až v deň volieb\".
 

Vyberte región